Ořechovo-medové řezy

Ingredience

Těsto: 500g hladké mouky, 20 g cukru moučka, 2 vejce, 200g Hery, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 2 lžičky sody

Krém: 300ml mléka, 1,5 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce Solamylu, 1 vanilkový cukr, 100g moučkového cukru, 200g másla

Griliáš: 300g ořechů, 80g krystalového cukru, 120g másla, 3 lžíce medu

Postup 

Těsto zpracujeme z uvedených surovin a dáme do chladu odležet. Krém: mléko, Solamyl a mouku svaříme na kaši a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem a poté přišleháváme vychladlou kaši. Krém můžeme dochutit troškou rumu. Griliáš: rozpustíme máslo, přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Do karamelu přidáme ořechy a med.

Z těsta si vyválíme na plech vyložený pečícím papírem 2 placky. Jednu pečeme jen tak, na druhou rozprostřeme ještě před pečením griliáš. Každou pak pečeme na 175 °C cca 15-20min. Vychladlou placku bez griliáše pokapeme rumem a potřeme krémem. Navrch dáme druhou placku a celý řez necháme proležet v chladu 1-3 dny.