Medovník

Ingredience

Těsto: 500 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 60 g sádla (musí být, jinak to není ono), 2 vejce, 1 lžíce jedlé sody, 4 lžíce medu, 4 lžíce mléka

Krém: 500 ml mléka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru, 250 g másla

Postup

Těsto zpracujeme z uvedených surovin. Krém: Mléko, mouku, vanilkový cukr a žloutky rozmícháme a za stálého míchání svaříme na hustou kaši, kterou dáme vychladit. Vychladlou hmotu vyšleháme s cukrem a máslem.

Z těsta si vyválíme buď 6-8 kol v průměru cca 25 cm nebo 3 obdélníkové placky. Pečeme na pečícím papíře na 160°C do růžova. Před pečením placky propíchneme. Vychladlé placky potřeme rumem a krémem a postupně vrstvíme na sebe. Poslední placku potřeme krémem a posypeme směsí rozdrobených odkrojků, kakaa, cukru a ořechů.